News

Nørgaard på Strøgets #101 T-shirt er designet i 1967 av Jørgen Nørgaard.

Jørgen Nørgaard kjøpte butikken på Strøget av sin far Mathias Nørgaard. Mathias Nørgaard grunnla i 1944 Sørgemagasinet, der solgte han tøy og stoff til begravelser og sørgetiden etter.

Jørgen åpnet i 1958 Nørgaard på Strøget, en av Danmarks første butikker som henvendte seg til tidens unge. I 1967 lanserer Jørgen #101 T - Shirten. Navnet er inspirert av den amerikanske klassikeren, Highway 101 og Levi's 501 jeans.No items found.

En langermet bomulls T- shirt i ribbestrikk i en mengde forskjellige farger og striper. One size only. To lengder. Made in Denmark. Forførende og funksjonell på samme tid. T- shirten er siden blitt solgt i mer enn 3 millioner eksemplarer.


No items found.

#101 T-shirten har flere ganger blitt utnevnt som et dansk designikon og er en del av den permanente utstilling på Designmuseumet i Danmark. T- shirten har dessuten været utstilt på flere spesialutstillinger på danske museer.

I 2014 mottok Jørgen Nørgaard årets ærespris til Elle Style Awards, akkurat som Jørgen Nørgaard ble hedret med Designrådets pris i 2007


No items found.
No items found.